Nadziewane sakiewki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg utarłem ze śmietaną i przyprawiłem sokiem z cytryny , sola i pieprzem oraz pieprzem Cayenne. Dodałem obraną i drobno posiekaną szalotkę oraz wyciśnięty czosnek.
Zioła opłukałem i osuszyłem . Listki drobno posiekałem i dodałem do twarożku.
Plastry łososia płasko rozłożyłem . Na środku każdego z nich umieściłem porcje nadzienia , a następnie zawinąłem je do środka ze wszystkich stron i przewiązałem u góry szczypiorkiem.
Rukolę opłukałem i otrząsnąłem z wody . Listki ułożyłem na talerzu i umieściłem na nich łososiowe sakiewki.
Zamiast plastrów łososia można wziąć plasterki szynki albo małe , wydrążone pomidory.
Podałem z pieczywem z masłem. Można z grzankami z bagietki.
U mnie dzisiaj również sakiewki z szynki prosciutto.
Komentarze