Chleb czosnkowy zapiekany z serem camembert

4.5 (197 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszna propozycja dla chleba z następnego dnia ale również świetna przekąska na kolacje .

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :
    1 mały chleb,
    100g masła,
    1 pęczek natki pietruszki,
    3 ząbki czosnku,
    ser camembert.
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Chleb Przekąski Ser

Chleb czosnkowy zapiekany z serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb czosnkowy zapiekany  z serem camembert 1. Masło roztop w rondelku. Dodaj posiekaną pietruszkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. W środku chleba wykrój miejsce na ser. Resztę pokrój na kromki nie docinając do końca. Chleb posmaruj masłem czosnkowym z pietruszką. Ułóż ser w wcześniej przygotowanie miejsce. Całość włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Masło Pietruszka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować