Wędzone tofu w wiórkach kokosowych

5 (199 ocen)

  • 5 min

Smakiem przypomina mi delikatny wędzony oscypek tyle , że o miękkiej konsystencji.

  • 5 min

Składniki:

  • 1/3 kostki wędzonego Tofu ( 2 plastry )
    3 jajeczka przepiórcze
    wiórki kokosowe
    olej z pestek winogron
    chrzan Wasabi ( opcjonalnie )
    sos słodko-kwaśny chilli ( opcjonalnie )
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Wędzone tofu w wiórkach kokosowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tofu wędzone w kostce 1. Ukroić 2 plastry Tofu ( po kawałku na osobę ).
  • Jajka przepiórcze i wiórki kokosowe do panierowania 2. Jajeczka przepiórcze *roztrzepać widelcem. Wiórki kokosowe ( białe , nie słodzone ) wysypać na talerzyk. Tofu panierować w jajkach- wiórkach- jajkach-wiórkach .
  • Plastry Tofu panierowane 3. Docisnąć wiórki do Tofu
  • Tofu panierowane smażone 4. Na patelni rozgrzać olej. Na gorący kłaść panierowane Tofu i smażyć na złoto z obu stron .Zdjąć z patelni .

Porady

W zasadzie powinnam chyba podać z jogurtowym sosem doprawionym np. na cytrynowo- ziołowo , ale nie miałam jogurtu. Zjadłyśmy tak. * oczywiście tą samą rolę spełni kurze jajko ale miałam przepiórcze a , że są one zdrowe to postanowiłam użyć do tej potrawy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soja Tofu Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować