Surówka z selera

5 (148 ocen)

  • 10 min

Smacznie, zdrowo i z pomysłem

  • 10 min

Składniki:

  • pół dużego selera
    1 jabłko
    2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
    10 orzechów włoskich
    garść rodzynek
    200 ml jogurtu naturalnego
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Orzechy łupiemy i lekko rozdrabniamy.
    Do miski wkładamy selera i jabłko, skrapiamy je sokiem z cytryny, dodajemy orzechy, rodzynki, słodzimy i wlewamy jogurt. Mieszamy.
    Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować