Surówka z czerwono-białej kapusty ze słonecznikiem i żurawiną

5 (186 ocen)

  • 60 min

Zdrowa i wartościowa surówka obiadowa , doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs i ryb.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g czerwonej kapusty
    400 g białej kapusty
    1/2 średniej marchewki
    1/2 małego selera
    1/2 jabłka
    1 łyżka żurawiny
    2 łyżki łuskanego słonecznika
    1/2 pęczka natki pietruszki
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z czerwono-białej kapusty ze słonecznikiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie kapusty zetrzeć na szatkownicy, posypać szczyptą soli, starannie wymieszać i odstawić na 1 godzinę .
  • 2. Po czym dodać marchewkę, jabłko i seler starte na tarce o grubych oczkach, słonecznik , żurawinę, pietruszkę, majonez , śmietanę , doprawić solą pieprzem i cukrem , starannie wymieszać , aby składniki połączyły się ze sobą.
  • 3. Dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować