Surówka z cebuli

4.5 (147 ocen)

dla miłośników cebuli w każdej postaci

Składniki:

  • - 3 duże cebule
    - 3 łyżki śmietany
    - sól, pieprz
    - 3/4 szklanki wody
    - odrobina kwasku cytrynowego
    - 1 łyżeczka cukru
    - 1 liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka z cebuli 1. Cebule obrać i pokroić w piórka. Zagotować wodę z kwaskiem cytrynowym, posolić, dodać cukier, liść laurowy i wrzucić cebulę, gotować aż lekko zmięknie. Odcedzić, wystudzić, wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować