Surówka z marchwi i cebuli

4.5 (166 ocen)

  • 60 min

Prosta i szybka w wykonaniu surówka oraz zdrowa i tania latem

  • 60 min

Składniki:

  • 1. 3 marchewki {25 dag).2. 7 cebul(50 dag), 3. 2 łyżki natki pietruszki. 4.1/2 łyżeczki mielonego imbiru, 5. 3 łyżki soku z cytryny.6.1/2 łyżeczki soli. do przybrania kilka liści sałaty.
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z marchwi i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki surówki 1. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebule obrać , opłukać i pokroić w drobną kostkę. Do salaterki wsypać imbir i sól, wlać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Następnie dodać warzywa oraz natkę pietruszki i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Surówkę przełożyć do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty i wstawić do lodówki na 30 min przed podaniem.

Porady

Soli można użyć według uznania więcej , można też przyrządzić ze śmietaną i dodać cukru będzie łagodniejsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cytryna Imbir Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować