Sola w sosie cytrynowym

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Idealne danie dla smakoszy lubiących połączenia ryby i szpinaku.

  • 10 min

Składniki:

  • • Ryba Sola (przyprawy – sól, pieprz cytrynowy, przyprawa do ryb,
    zioła prowansalskie)
    • Makaron gniazdka wstążki jedno opakowanie
    • Mrożonka bukiet warzyw kwiatowy (brokuł, kalafior, marchewka)
    • Ćwiartka cytryny

    Sos szpinakowy do makaronu
    Składniki:
    - 1 opakowanie szpinaku brykietowego
    - 150 ml śmietany 18%
    - 2 ząbki czosnku
    - 10 dag masła/margaryny
    - 20 dag żółtego sera
    - przyprawy (sól, pieprz, przyprawa uniwersalna)

    Sos cytrynowy do ryby
    Składniki:
    -300 ml śmietany 30%
    -sok z połowy cytryny
    -koperek
    -przyprawy (sól, pieprz)

Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb

Sola w sosie cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SOLA W SOSIE CYTRYNOWYM ZE SZPINAKIEM 1. • Ryba Sola pieczona w panierce
    • Makaron gniazdka wstążki jedno opakowanie (gotujemy al dente)
    • Gotujemy mrożonkę bukiet warzyw kwiatowy (brokuł, kalafior,
    marchewka)
    • Ćwiartka cytryny do dekoracji

    Sos szpinakowy do makaronu

    Na patelni podrumienić czosnek (drobno pokrojony) na masełku. Następnie dodać zamrożony szpinak wszystko mieszać na patelni aż do momentu rozmrożenia, dolewamy śmietanę przyprawiamy do smaku i posypujemy startym żółtym serem. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu roztopienia żółtego sera.


    Sos cytrynowy do ryby

    Śmietanę z sokiem z cytryny i przyprawami gotujemy na wolnym ogniu, aż do momentu zgęstnienia i przybrania lekko żółtego koloru. (Można dodatkowo dodać drobno pokrojony koperek).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2012

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować