Smak dzieciństwa - zupa truskawkowa z makaronem

4.5 (143 ocen)

  • 25 min

Lekki, letni obiad. ;)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 kg truskawek
    4 jabłka (najlepiej łackie)
    1,5 litra dobrej jakości wody
    sok z połowy cytryny
    1 galaretka truskawkowa
    250 g drobnego, domowego makaronu
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy Galaretki

Smak dzieciństwa - zupa truskawkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy pokrojone w ćwiartki jabłka. Gotujemy aż jabłka będą miękkie, wyciągamy je i odkładamy.

    Truskawki pozbawiamy szypułek, połowę wrzucamy do zupy, połowę odkładamy.
    Jak lekko zmiękną miksujemy, dodajemy sok z cytryny oraz galaretkę.
    Dokładnie mieszamy.

    Makaron gotujemy al'dente.

    Pozostałe truskawki kroimy na połówki, wyłączamy zupę i wrzucamy owoce.

    Podajemy z domowym makaronem, na zimno lub gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jabłka Makaron Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować