Serniczki z patelni

5 (199 ocen)

To doskonały ciepły deser, którego jedzenie jest prawdziwą przyjemnością

Składniki:

  • Składniki na około 8 sztuk ( 2 porcje):

    - 300 g twarogu,
    - 2 łyżki cukru,
    - 1 jajko,
    - 5 łyżek mąki,
    - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
    - Konfitura,
    - Olej do smażenia,
    - Mąka razowa do obtaczania
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Konfitury Ser

Serniczki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy ser i dokładnie miksujemy. Dokładamy mąkę oraz proszek. Mieszamy całość. Z ciasta formujemy kulki, spłaszczamy lekko i obtaczamy w mące razowej. Placuszki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Porady

Do placuszków można dodać rodzynek, skórki pomarańczowej, co kto lubi. Serniczki podajemy z konfiturą, czekoladą, owocami, posypane cukrem pudrem, ze śmietaną itp

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować