Sałatka żydowska

4.5 (190 ocen)

  • 15 min

Smaczna, sycąca sałatka. Można podawać do mięs jak również samodzielnie.

  • 15 min

Składniki:

  • 5 dużych ugotowanych ziemniaków w mundurkach
    3 ząbki czosnku
    5 średnich ogórków kiszonych
    1 por (lub pęczek szczypiorku)
    5 łyżek majonezu
    1 mały jogurt naturalny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka żydowska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić. Resztę składników pokroić i układać warstwowo: ziemniaki, por (szczypior), ogórek. Czosnek zgnieść i wymieszać z majonezem i jogurtem. Dodać sól, pieprz i polać sałatkę. Przed podaniem można sałatkę wymieszać, ale nie jest to konieczne.

Porady

Jeśli ktoś nie lubi czosnku, można zmniejszyć jego ilość.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować