Sałatka ryżowa „dong-dong”

4.5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Jestem mamą 2 chłopców. Bardzo lubię spędzać wolne chwile w kuchni. Przepis na tę sałatkę mam od siostry męża.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 2-3 woreczki ryżu
    ● op. sosu słodko- -pikantnego
    ● sałata lodowa
    ● podwójny filet z kurczaka
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 2 łyżki majonezu
    ● jogurt bałkański
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa „dong-dong” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko
    w osolonej wodzie. Studzimy
  • 2. Filety myjemy i osuszamy.
    Kroimy w małą kostkę. Oprószamy
    solą i pieprzem. Smażymy
    na rozgrzanym oleju.
    Studzimy.
  • 3. Sałatę myjemy i osuszamy.
    Rwiemy w małe kawałki.
  • 4. Przygotowujemy sos czosnkowy:
    czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
    Mieszamy z majonezem i jogurtem.
    Doprawiamy.
  • 5. Układamy warstwami ryż,
    kurczaka, sos słodko-pikantny
    i sałatę. Polewamy sosem
    czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować