Rafaello z herbatnikami

4.99 (161 ocen)

  • 50 min

Pyszne i lekkie ciasto na każdą okazję!

  • 50 min

Składniki:

  • * 2-3 opakowania herbatników
    * 3 szklanki mleka
    * 1 kostka masła lub margaryny KASI
    * 1 opakowanie cukry waniliowego
    * 300 g wiórek kokosowych
    * 2 opakowania budyniu waniliowego
Wystaw ocenę:

4.99 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budyń z 2 szklanek mleka. W 1/2 szklanki mleka namoczyć ok 200 g wiórek, następnie zagotować i odstawić aby wystygły. Resztę mleka gotować, ostudzić i zużyć do namoczenia herbatników. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać porcjami zimny budyń. Potem dodać namoczone i wystudzone wiórki kokosowe. Każdy herbatnik moczyć w mleku i układać na spodzie blaszki. Wyłożyć 1/3 masy kokosowej, przykryć następną porcją namoczonych herbatników, na to ponownie masa kokosowa, a na wierzch herbatniki i resztę masy kokosowej. Gotowe ciasto posypać pozostałymi wiórkami i odstawić do lodówki na ok. 2-3 godziny.

Porady

Gotowe ciasto trzymać cały czas w lodówcę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować