Pieczone czerwone buraki z serem feta

4.5 (147 ocen)

  • 15 min

Nie tylko dla kobiet, nie tylko dla dbających o linie:)

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    2 czerwone buraki
    200g sera feta
    2 duże garście mieszanki sałat z rukolą
    Połowa małej cebuli
    Szczypiorek

    Sos koperkowy:
    1 łyżeczka drobno posiekanego koperku
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka octu najlepiej winnego
    3 łyżki oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pieczone czerwone buraki z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu wymieszać.
    Buraki umyć i obrać. Pokroić w plasterki i poukładać na blaszce z papierem do pieczenia, skropić olejem posypać solą i pieprzem. Piec do momentu aż będą miękkie w temperaturze ok. 170-180 stopni C. Ser pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać wraz ze szczypiorkiem. Składniki ułożyć na talerzu i polać przygotowanym sosem koperkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować