Omlet to doskonały pomysł na tanie, pożywne i szybkie śniadanie. Proponuję szybki aromatyczny omlet z rukolą, tuńczykiem, oliwkami i suszonymi pomidorami, który dostarczy nam energii na cały dzień.
Omlet z rukolą, tuńczykiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka i suszone pomidory odsączyć z zalewy, pomidory pokroić
w paski, a oliwki na połówki. Rukolę umyć i osuszyć.
2.Jajka wymieszać z mlekiem i lekko ubić mikserem, doprawić solą i pieprzem.
3.Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, a następnie na całej powierzchni rozłożyć rukolę, tuńczyka, suszone pomidory i oliwki. Omlet usmażyć na złoty kolor z obydwu stron pomagając sobie drugą rozgrzaną patelnią.
4.Omlet lekko oprószyć solą, pieprzem i podawać na ciepło.
Komentarze