Nalewka miętowa

4.98 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Nalewka ma bardzo ładny zielony kolor, intensywny zapach i smak mięty. Nie wymaga zbyt dużo pracy i od razu nadaje się do spożycia.

Składniki:

  • 1 litr wódki

    20 gałązek mięty

    200 gram cukru
Wystaw ocenę:

4.98 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Alkohole Nalewki

Nalewka miętowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miętę myjemy pod bieżącą wodą, dzielimy na mniejsze kawałki, przekładamy do słoika, zasypujemy cukrem, wlewamy alkohol, zakręcamy. Nalewkę odstawiamy na pięć dni, pamiętając żeby potrząsać słoikiem kilka razy dziennie, sprawi to że cukier się dokładnie rozpuści. Nalewkę przecedzamy, przelewamy do butelek i odstawiamy na dwa miesiące w ciemne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Nalewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować