Mus z szynki pod galaretą

4.5 (190 ocen)

Hit
  • 30 min

Mus szynki jest raczej znaną przystawką, jednak tą wersję wymyśliłam sama.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 gram szynki gotowanej
    1 naturalny serek homogenizowany
    6 łyżeczek żelatyny
    2 kostki rosołowe
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki groszku
    2 ugotowane na twardo jajka
    natka pietruszki
    1 ugotowana marchewka
    1 łyżeczka chrzanu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mus z szynki pod galaretą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostki rosołowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody razem z 3 łyżeczkami żelatyny. Marchewkę i jajka pokroic w kostkę. Natkę pietruszki również pokroić.
    Warzywa i jajka włożyć do foremek i zalać bulionem do połowy.
    Podana porcja wystarcza na 20 silikonowych foremek do pieczenia mufinek.
  • 2. Szynkę zmielić na jednolitą masę, dodać serek, chrzan i doprawic do smaku. 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 100 ml wrzątku. Po wystudzeniu dodać do masy z szynki i wylać do foremek ze zastygniętym bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować