Marmolada jabłkowa z miętą

5 (158 ocen)

Pyszna domowa marmolada jabłkowa z nutką mięty...

Składniki:

  • 1 kg jabłek,
    pęczek świeżej mięty + 4 łyżki świeżej mięty.
    1/2 kg cukru.
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Marmolady

Marmolada jabłkowa z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, pokroić w plasterki. Zalać 1/2 l wody, dodać cukier oraz pęczek mięty. Gotować na małym ogniu ok. 1,5 godz, często mieszając. Następnie wyjąć pęczek mięty i dodać 4 łyżki posiekanej mięty. Przełożyć do słoiczków. Odstawić do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Owoce Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować