Malinowe deserki

4.5 (177 ocen)

Delikatne mini serniczki na zimno. Ich zaletą jest to, że można je przygotować ze świeżych jak i mrożonych malin. Po prostu pyszne :)

Składniki:

  • Spód:
    małe op. herbatników
    4 łyżki nutelli

    Masa serkowa:
    2 serki danio
    1 galaretka malinowa, ew. truskawkowa

    Masa malinowa:
    20 dag malin
    łyżka żelatyny

    maliny i bita śmietana do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Malinowe deserki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód: herbatniki drobno rozkruszyć (np. wałkiem lub w malakserze) i wymieszać z nutellą. Nałożyć na spód szklanek. Maliny zmiksować i przetrzeć przez sito. 3 łyżki musu odłożyć do masy serkowej.
  • 2. Masa z serków: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku, ostudzić. Do miski przełożyć serki, wlać galaretkę i mus malinowy i dokładnie wymieszać. Wlać do szklanek na spód z herbatników. Wstawić do lodówki do stężenia. W 1/3 szkl zimnej wody namoczyć żelatynę. Gdy napęcznieje, podgrzać, mieszając do rozpuszczenia. Wymieszać z musem malinowym i wylać na masę z serków. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
  • 3. Deserki podawać ozdobione kleksem z bitej śmietany, udekorowane malinami i miętą.

Porady

Proporcje na 3-4 deserki, w zależności od wielkości szklanek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Herbatniki Maliny Nutella Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować