Proste i szybkie w wykonaniu! zamiast szynki parmeńskiej można użyć dowolną szynkę, kabanos lub pierś z kurczaka, mięso mielone! co chcesz!
30 min
Składniki:
Składniki na 3-4 porcje, 450 kcal
-260 g makaronu
-100 g szynki parmeńskiej
-200 g szpinaku
-50 g oliwek
-70 g suszonych pomidorów
-2 ząbki czosnku
-odrobina oleju
-sól, pieprz
Makaron z szynką parmeńską, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente.
Czosnek przecisnąć przez praskę i smażyć przez chwilę na patelni. Szpinak opłukać, osuszyć i wrzucić na patelnię, przykryć i dusić aż szpinak zwiędnie. W między czasie pokroić szynkę na cienkie plasterki i usmażyć na osobnej patelni.
Szpinak przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do sitka, wycisnąć wodę i pokroić.
Makaron odcedzić, dodać szpinak, usmażone kawałki szynki parmeńskiej, pokrojone oliwki i suszone pomidory, przyprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać, podawać
Komentarze