Makaron z szynką parmeńską, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proste i szybkie w wykonaniu! zamiast szynki parmeńskiej można użyć dowolną szynkę, kabanos lub pierś z kurczaka, mięso mielone! co chcesz!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 3-4 porcje, 450 kcal
    -260 g makaronu
    -100 g szynki parmeńskiej
    -200 g szpinaku
    -50 g oliwek
    -70 g suszonych pomidorów
    -2 ząbki czosnku
    -odrobina oleju
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Szynki

Makaron z szynką parmeńską, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente.
    Czosnek przecisnąć przez praskę i smażyć przez chwilę na patelni. Szpinak opłukać, osuszyć i wrzucić na patelnię, przykryć i dusić aż szpinak zwiędnie. W między czasie pokroić szynkę na cienkie plasterki i usmażyć na osobnej patelni.
    Szpinak przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do sitka, wycisnąć wodę i pokroić.
    Makaron odcedzić, dodać szpinak, usmażone kawałki szynki parmeńskiej, pokrojone oliwki i suszone pomidory, przyprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać, podawać

Porady

Całość można posypać startym serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Oliwki Suszone pomidory Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować