Leniwe pierogi

4.5 (176 ocen)

Moje wspomnienie z dzieciństwa :) Najlepsze leniwe robi mój tata. Szybkie i bardzo smaczne.

Składniki:



  • 250 g twarogu
    1 jajko
    100 g mąki + do podsypania
    sól

Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Kluski Kluski leniwe Jajko Ser

Leniwe pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wymieszać z jajkiem ,mąką i szczyptą soli. Z ciasta ulepić wałeczki i pokroić około centymetrowe kluski na ukos.
    Do osolonej wrzącej wody wrzucać kluski i gotować około 4 minuty. Aż wypłyną na wierzch. Podawać z bułką tartą lub z cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Ser biały Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować