Kotlety indycze w panierce marchewkowej

4.5 (144 ocen)

  • 20 min

Wspaniale smakuje jako danie główne.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 plastry piersi indyka (po 15 dag), 40 dag marchewki, pęczek szczypiorku, 8 łyżek drobnych płatków owsianych, 4 łyżki mąki, jajko, 2 łyżki masła, 4 łyżki oleju, sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety indycze w panierce marchewkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Panierka:
    Marchew obrać, zetrzeć na tarce. Szczypiorek opłukać i posiekać. Płatki, marchewkę i szczypiorek wymieszać, przyprawić solą.
  • 2. Plastry mięsa oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i roztrzepanym jajku a następnie w panierce (lekko ją docisnąć).
  • 3. Masło i olej rozgrzać na patelni, włożyć kotlety i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z indyka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować