Indycze kotlety w orzechowej panierce

4 (1 ocen)

  • 35 min

Bardzo sycące danie. O delikatnym orzechowym posmaku. Idealne pasuje z delikatną sałatką.

  • 35 min

Składniki:

  • 1/2 kg. piersi z indyka
    4 łyżki tartego parmezanu
    4 łyżeczki orzeszków ziemnych
    2 łyżki tartej bułki
    2 jajka
    2 łyżki śmietany 18%
    3 łyżki mąki
    sól, pieprz, chilli mielone
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indycze kotlety w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Każdy plaster dzielimy na połowę i lekko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i mielonym chilli. Orzeszki wyjęte z łupinek prażymy suchej patelni. Przestygnięte drobno siekamy i mieszamy z parmezanem i tartą bułką.
  • 2. Jajka roztrzepujemy ze śmietanką. Delikatnie solimy. Kotlety obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w panierce orzechowo-serowej. Kotlety smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Orzechy Parmezan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować