Koreczki śledziowe

5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

S ą naprawdę pyszne. Świetnie nadają się na rodzinne spotkania.

Składniki:

  • ● 1 kg filetów śledziowych
    ● 20 dag żółtego sera
    ● cytryna
    ● mały słoik pieczarek marynowanych
    ● czerwona papryka
    ● 4 korniszony
    ● czerwona cebula
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Koreczki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, usuwamy
    gniazdo nasienne. Miąższ kroimy
    z serem, cebulą i korniszonami
    w cienkie paski.
  • Koreczki śledziowe 2. Na każdego fileta wykładamy
    ser, paprykę, korniszony
    i cebulę. Zwijamy i spinamy
    wykałaczkami. Układamy na
    półmisku. Pieczarki osączamy
    i po jednej nabijamy na wykałaczki.
    Wyciskamy sok z cytryny.
    Skrapiamy koreczki.

Porady

Przystawkę urozmaicimy, zwijając filety z paskami sera brie. Surową paprykę możemy zastąpić konserwową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować