Kolorowy ryż.

5 (184 ocen)

  • 45 min

Nazwę wymyśliła moja córka ,która przepada za tym ryżem.Może być dodatkiem do drugiego dania lub samodzielną przekąską.Smakuje na ciepło jak i na zimno.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu(20 dag)
    1 puszka kukurydzy
    1 cebula
    2 marchewki
    olej do smażenia
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Przekąski

Kolorowy ryż. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować,odsączyć z wody.Marchewkę obrać ,umyć i ugotować,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju.Kukurydzę odsączyć.
  • 2. Wszystkie składniki połączyć,przyprawić solą i pieprzem,delikatnie wymieszać.

Porady

Podajemy na gorąco jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie.Smakuje też na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kukurydza Marchewka Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować