Kolorowa z winegretem

5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moimi daniami zwykle zajadają się rodzice,siostra Ola i 4-letnia chrześnica Oliwka,która na widok sałatki woła: „mniam, mniam!”

Składniki:

  • ● op. mieszanki sałat
    ● filet z kurczaka
    ● 7 łyżek wiórków kokosowych
    ● ogórek
    ● 3 pomidory
    ● olej
    ● 5 dag fety w kostkach
    ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    Sos winegret: łyżka soku z cytryny
    ● 4-5 łyżek oliwy
    ● sól
    ● pieprz
    ● 2 zmiażdżone ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kolorowa z winegretem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę lub cienkie
    paski. Obtaczamy w wiórkach
    kokosowych i smażymy na oleju.
    Ogórka i pomidory myjemy,
    obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy fetę oraz umytą i osuszoną
    sałatę. Mieszamy.
  • 2. Sok z cytryny mieszamy
    z oliwą, dodajemy czosnek, doprawiamy.
    Polewamy sałatkę
    i posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować