Kawa mocno mrożona

4.5 (190 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Idealna na lejący się żar z nieba.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko zwykłe: 100 mililitrów
    - woda: 100 mililitrów
    - kawa rozpuszczalna: 2 łyżeczki
    DODATKI:
    - bita śmietana: 2 łyżki
    - kolorowa posypka (do dekoracji): 1 łyżeczka
    - sos czekoladowy do polania: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kawy

Kawa mocno mrożona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, mleko oraz kawę umieszczamy w shakerze i mieszamy. Kawę przelewamy do plastikowego pojemnika i wsadzamy do zamrażalnika na ok. godzinę. Po upływie tego czasu wyjmujemy pojemnik i powstałe "lody" umieszczamy w melakserze i rozdrabniamy. Całość polewamy sosem czekoladowym i dekorujemy bitą śmietaną i posypką!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone

Podobne przepisy

To może cię zainteresować