Indyk pod warzywną kołderką

5 (161 ocen)

  • 60 min

Smaczne i sycące danie na niedzielny obiad,kołderka z warzyw sprawia że mięsko jest soczyste,mięciutkie i ma ciekawy smak.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 kotlety z indyka(lub kurczaka)
    1 marchewka
    1 mały por
    2 duże ziemniaki
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki pikantnego keczupu
    1 łyżka maggi do zup
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Indyk pod warzywną kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną marchewkę i ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach,dodaj pokrojony w pół plasterki por.
    Do warzyw dodaj majonez,keczup,posiekany czosnek oraz sól i pieprz do smaku,całość dokładnie wymieszaj.
  • 2. Plastry mięsa rozbij lekko tłuczkiem,oprósz solą pieprzem,po czym lekko podsmaż z obu stron na patelni z niewielką ilością oleju.
    Podsmażone kotlety połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Na każdym plastrze mięsa ułóż solidną porcję warzyw,całość przykryj folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować