Panierowane filety pod warzywną kołderką

4.5 (182 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Można je podać z ziemniakami i surówką. Każdemu będą smakować.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka,
    1 jajko,
    1 i ½ szklanki bułki tartej,
    2 marchewki,
    1 mały seler,
    1 cebula,
    ½ szklanki wody,
    50 g sera żółtego,
    sól,
    pieprz,
    oregano,
    oliwa.
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowane filety pod warzywną kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Marchewkę oraz selera obieramy i ścieramy na tarce o dużych otworach. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię z oliwą przekładamy warzywa. Smażymy 5 minut. Następnie podlewamy wodą i smażymy jeszcze przez 10 minut. Warzywa doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz oregano.
    2. Filety rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Na oliwie smażymy filety na rumiano w każdej strony.
    3. Na usmażone filety kładziemy porcję przygotowanych warzyw. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Filety układamy na blaszce i zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować