1.Na samym początku przesmażamy kiełbasę, wędlinę i pieczarki i odstawiamy do wystygnięcia.
2.W małym garnuszku podgrzewamy mleko (ma być letnie) i wrzucamy do niego drożdże, mieszamy żeby się rozpuściły, dodajemy odrobinę mąki i posypujemy odrobiną cukru - przykrywamy papierowym ręcznikiem i czekamy aż drożdże się "ruszą".
3.Do dużej miski wsypujemy mąkę, cukier, sól i dodajemy dwa jajka oraz "ruszone" już drożdże i zarabiamy z tego ciasto. Jeżeli jest ono zbyt lejące podsypujemy mąką. Ja dodaję również odrobinę oleju żeby lepiej się zarabiało.
4.Przykrywamy ciasto ręcznikiem papierowym i odstawiamy w ciepłe miejsce aby urosło.
Po tym jak wyrośnie zarabiamy z olejem.
5.Formę smarujemy olejem i palcami rozprowadzamy ciasto na całej blaszce.
Ciasto smarujemy koncentratem i rozsypujemy na nim pokrojony czosnek.
Na to układamy przesmażone mięsko z warzywami i układamy pozostałe składniki.
Na sam koniec ścieramy ser żółty.
Ja odstawiam jeszcze na chwilę, aby ciasto urosło ze składnikami.
6.Następnie wkładamy do piekarnika na około 30 minut.
Komentarze