Blok Mleczny

4.49 (175 ocen)

Czekoladka własnej roboty ;)

Składniki:

  • 500 g mleka w proszku
    250 g margaryny
    3/4 szklanki cukru
    12 łyżek wody
    3 łyżki kakao
    1 szklanka drobno posiekanych orzechów włoskich
    100 g skórki pomarańczowej
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Blok mleczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, wodę i cukier gotujemy aż do rozpuszczenia cukru. Studzimy.
    Wsypujemy orzechy, skórkę, kakao i mleko w proszku. Szybko i dokładnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę (30 cm x 35 cm) i chłodzimy w lodówce. Możemy zostawić ją najlepiej na noc w zimnym miejscu. Stężoną kroić w kwadraty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mleko Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować