Ciasto grejpfrutowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki układamy na dno prostokątnej blaszki ( 35 cm x 25 cm). 3/4 soku grejpfrutowego wlewamy do rondelka i zagotowujemy. W reszcie soku rozrabiamy budynie, wlewamy do gotującego się soku. Następnie do jeszcze gorącego budyniu wsypujemy galaretkę pomarańczową, energicznie mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy i wykładamy na herbatniki.
2.Brzoskwinie z puszki rozdrabniamy za pomocą blendera. Dodajemy do nich galaretki rozpuszczone w połowie wody. Studzimy i wykładamy na budyń ugotowany na soku. Na musie brzoskwiniowym układamy okrągłe biszkopty.
3.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z łyżką cukru. Na końcu dodajemy żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. Czekoladę ścieramy na tarce w wiórki, dodajemy razem z kokosem do ubitej śmietany. Wykładamy na biszkopty. Całość posypujemy kakao oraz chipsami kokosowymi.
Komentarze