Ciasto grejpfrutowe

4.5 (185 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Intrygujące połączenie smaku brzoskwiń, grejpfruta oraz kokosu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 duża paczka herbatników
    1 l soku grejpfrutowego
    2 budynie śmietankowe
    1 galaretka pomarańczowa
    1 puszka brzoskwiń
    2 galaretki brzoskwiniowe
    1 paczka okrągłych biszkoptów
    500 ml śmietany kremówki
    1 łyżka cukru
    200 g wiórków kokosowych
    1 biała czekolada
    2 łyżeczki żelatyny

    do dekoracji:
    kakao
    chipsy kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Herbaty Sok

Ciasto grejpfrutowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki układamy na dno prostokątnej blaszki ( 35 cm x 25 cm). 3/4 soku grejpfrutowego wlewamy do rondelka i zagotowujemy. W reszcie soku rozrabiamy budynie, wlewamy do gotującego się soku. Następnie do jeszcze gorącego budyniu wsypujemy galaretkę pomarańczową, energicznie mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy i wykładamy na herbatniki.
  • 2. Brzoskwinie z puszki rozdrabniamy za pomocą blendera. Dodajemy do nich galaretki rozpuszczone w połowie wody. Studzimy i wykładamy na budyń ugotowany na soku. Na musie brzoskwiniowym układamy okrągłe biszkopty.
  • 3. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z łyżką cukru. Na końcu dodajemy żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. Czekoladę ścieramy na tarce w wiórki, dodajemy razem z kokosem do ubitej śmietany. Wykładamy na biszkopty. Całość posypujemy kakao oraz chipsami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Herbatniki Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować