Capuccino z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt kakaowy:Białka oddziel od żółtek. Do białek dodaj szczyptę soli, roztrzep. Następnie wsyp cukier. Ubij na sztywną pianę. Dodaj rozmieszane żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z budyniem, kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Ciasto wyłóż na blachę ( 24 x 36) wyłożoną papierem i wysmarowaną olejem. Piecz 40 min. w 180°C. Wystudź.
2.Placek kokosowy: Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj wiórka kokosowe. Wymieszaj. Wyłóż na blachę (24 x 36) wyłożoną papierem i wysmarowaną olejem. Piecz 20 min. w 180°C. Wystudź.
3.Krem capuccino: Połowę mleka wlej do garnka, zagotuj. Do reszty dodaj budyń, mąkę, żółtka i capuccino ( zostaw 3 łyżki). Roztrzep. Wlej do gotującego się mleka. Wymieszaj. Ugotowany budyń wystudź. Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem. Dodawaj po łyżce budyniu. Utrzyj puszysty krem.
Komentarze