Prowadzący Leszek Szurkowski bardzo sympatyczny człowiek z dużym zaangażowaniem

dzielił się z nami swoją wiedzą na temat fotografowania żywności przy użyciu domowych sprzętów typu talerz, biała deska do krojenia, pojemniki z Ikei, papier śniadaniowy /światło zastane i sztuczne/.

 

 

Uczestnicy fotografowali kosz warzyw, misę z owocami, lody, chleb.

Każdy miał możliwość użyć i przetestować sprzęt Nikona.

 

Mówiliśmy o kompozycji, perspektywie, mocnych punktach zdjęcia,

omawialiśmy interesujące książki kucharskie, zdjęcia na naszych blogach.

W przerwach zajadaliśmy się pysznym chlebem, który upiekła Małgosia, pieczonymi warzywami, crumble owocowym z kruszonką – wybornie :)

Dostaliśmy książkę "Radość fotografowania" i torbę termiczną Nikona.

Poznałam kilka sympatycznych dziewczyn, które podobnie jak ja uwielbiają gotować i fotografować.