Kolejna edycja warsztatów pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej odbyła się w miniony weekend. Pierwszy dzień warsztatów to sama przyjemność. Gościnne progi greckiej tawerny "Meltemi", miła atmosfera i degustacja siedmiu dań z ryb i owoców morza, przygotowanych przez greckiego kucharza Dimitriosa Anastasopoulosa.

 

Dania przygotowane z myślą o warsztatach:

  • Pieczone krokieciki z dorsza z bobem
  • Pieczone kalmary z sosem z czerwonej papryki, podane z musem kalafiora
  • Krewetki z warzywami i suszonymi pomidorami
  • Szaszłyki rybne
  • Pieczony w pergaminie łosoś ze świeżymi ziołami i ciepłą sałatką z fasoli szparagowej
  • Grillowany tuńczyk z bukietem sałat i sosem pomidorowo-oliwkowym z dodatkiem puree buraczkowego
  • Duszona żabnica z ziemniakami i kuminem z dodatkiem smażonej rukoli z zielonym groszkiem