Przepisy
Typ dania
Ciasta
Curry
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Desery
Dodatki
Kluski
Napoje
Pasty
Pasztety
Pieczywo
Pierogi
Pizza
Placki
Potrawy z jajek
Przekąski
Przetwory
Przystawki
Sałatki
Sosy
Surówki
Wędliny
Zapiekanki
Zupy
Posiłki
Szybka kuchnia
Dania do pracy
Dania do szkoły
Drugie śniadanie
Kolacja
Lunch
Obiad
Podwieczorek
Przekąska
Śniadanie
Do spiżarni
Napitki
Kuchnie Świata
Afrykańska
Amerykańska
Azjatycka
Bliskowschodnia
Bułgarska
Chińska
Czeska
Egzotyczna
Europejska
Francuska
Grecka
Gruzińska
Hiszpańska
Indyjska
Japońska
Koreańska
Meksykańska
Polska
Staropolska
Śródziemnomorska
Tajska
Turecka
Węgierska
Włoska
Żydowska
Kuchnia kresowa
Ukraińska
Okazje
Andrzejki
Dzień kobiet
Dzień matki
Chrzciny
Grill
Halloween
Imieniny
Karnawał
Komunia
Piknik
Post
Spotkanie rodzinne
Sylwester
Święta
Tłusty czwartek
Urodziny
Walentynki
Wesele
Wielkanoc
Dzień dziecka
Impreza
Dietetyczne
Bez laktozy
Bezglutenowe
Dieta cukrzycowa
Dieta halal
Dieta hinduska
Koszerna
Niskokaloryczna
Niskotłuszczowa
Niskosodowa
Wegańska
Wegetariańska
Inne
Dla dzieci
Kuchnia fit
Szybkie i łatwe
Tanie
Sezonowe
Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu
Bigos z młodą kapustą
Sałatka z młodych ziemniaków
Pesto pietruszkowe
Surówka z młodej marchwi
Syrop z pokrzywy
Ciasto wiosna
Ciasto leśny mech
Gołąbki z młodej kapusty
Kiszony topinambur
Ciasta
Biszkopt
Ciasto bez pieczenia
Ciasto drożdżowe
Ciasto ucierane
Ciasto z kremem
Ciasto z budyniem
Ciasto z galaretką
Ciasto z owocami
Serniki
Tort urodzinowy
Obiady
Dania mięsne
Dania z makaronem
Dania z ryb
Dania z ziemniaków
Dania z ryżem
Domowy fast-food
Pierogi
Naleśniki
Potrawka
Obiad fit
Kulinarne inspiracje
Newsy
Galeria przepisów
Porady
Ogłoszenia
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Wanda Augustyniak
Obserwujących:
0
Wiadomość
Przepisy
Książki kucharskie
(0)
Osiągnięcia
Polecone przepisy
Obserwuje
Aktywności
Przepisy
liczba przepisów: 7
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Piernik brukowiec
Wanda Augustyniak
Elegancki piernik od dawna pieczony w mojej rodzinie
2 godz.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Baba płaczka
Wanda Augustyniak
Bardzo delikatne, aksamitne ciasto.
1 godz. 20 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Lukrowany dziad
Wanda Augustyniak
Wielkanocne baby i mazurki znają wszyscy. Tradycyjnym wypiekiem świątecznym jest też dziad, czyli obertuch. Piecze się go z ciasta drożdżowego, przekładanego bakaliami i owocami. Jest to ciasto z kuchni staropolskiej. Pieczone przez moja babcię w latach 60-tych XX w. Obecnie ja piekę je tradycyjnie...
2 godz.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Pasztet z kanią
Wanda Augustyniak
Delikatny pasztet z leśnymi grzybami
3 godz.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Galantyna z filetów z indyka i kurczaka
Wanda Augustyniak
Delikatne mięso drobiowe podane z konfiturą z żurawiny
3 godz.
0
(0 ocen)
Zdobywca nagrody
0
(0 ocen)
Zdobywca nagrody
Sernik na zimno z galaretką buraczkową
Wanda Augustyniak
Sernik ma oryginalny smak ze względu na galaretkę buraczkową i spód czekoladowo-bezowy.
5 godz.
5
(1 ocen)
5
(1 ocen)
Ciasto korzenne z olejem rzepakowym
Wanda Augustyniak
Ciasto pieczone od 20 lat. Dodatek oleju rzepakowego sprawia, że jest ono wilgotne, smaczne, długo zachowuje swoją świeżość i można je zamrażać.
1 godz. 30 min