Gotuję od dawna, a rolada serowa była jedną z pierwszych zrobionych przeze mnie potraw. Jest doskonałą przystawką na wszelkie okazje.
Dobre na kolację.
Pyszna i chrupiąca sałatka.
.Doskonały sos do mięs pieczonych.
Moja ulubiona :)
zdrowa i smaczna
Zaletą pierników jest to,że są od razu miękkie i nie są twarde jak kamień. Po prostu można je zrobić 2 dni przed świętami i delektować się ich miękkim smakiem. Pierniki od lat robimy zawsze w Mikołajki 6 grudnia. W takim dniu udziela nam się nastrój świąteczny i zabieramy się za pieczenie pierników.
Używacie kostek warzywnych? Od teraz już nie musicie! :) zastąpi je domowa bulionetka, która mimo zamrażania zachowuje konsystencję masła i można ją nabierać łyżką! Świetna baza do zup lub wypicia "rosołku" ze szklanki :) można przygotować także wersję mięsną (np. używając mięsa z rosołu).