Zielone Koperty

5 (1 ocen)

  • 40 min

Ten wypiek jest idealny na różnego rodzaju przyjęcia.

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    ser pleśniowy niebieski 100g
    brokuły mrożone 450g
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zielone koperty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Efekt końcowy 1. Ugotuj brokuły w osolonej wodzie i pozostaw do ostygnięcia. Ser zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
  • Ser złączony z brokułem 2. Brokuły poduś widelcem i połącz z serem. Dopraw do smaku.
  • Sposób składania ciasta 3. Ciasto francuskie podziel na 12 kwadratów tak by każdy miał ok. 10 cm lub więcej. Farsz nałóż na ciasto i złącz wszystkie jego rogi ze sobą.
  • Tak właśnie powinny wyglądać koperty przed pieczeniem 4. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia, ułóż na nią ciastka i piecz w temperaturze 200 C do momentu zarumienienia się ciasta i rozpuszczenia się sera.

Porady

Podczas gotowania brokuł, można dolać odrobinę mleka, wtedy warzywo będzie miało lepszy smak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować