Wymasowana sałatka z jarmużu

4.63 (8 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka z jarmużu z dodatkiem czerwonej cebuli, pomidorków koktajlowych i kabanosów. Sekret smaku tkwi w dokładnym wmasowaniu dressingu w listki jarmużu, dzięki czemu ślicznie będą się błyszczeć i przenikną smakiem sosu.

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g jarmużu
    200 g pomidorków koktajlowych
    2 kabanosy
    mała czerwona cebula
    6 łyżek oleju rydzowego
    sok z połowy cytryny
    łyżeczka miodu
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy

    pumpernikiel do podania
Wystaw ocenę:

4.63 (8 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wymasowana sałatka z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Listki jarmużu pozbawiamy zgrubiałych części, rwiemy na kawałki. Dodajemy cienko pokrojoną cebulę. Polewamy olejem, miodem i sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawami. Dokładnie wmasowujemy sos w listki jarmużu, powinny zmniejszyć swoją objętość oraz nabrać połysku od sosu. Do sałatki dodajemy pokrojone pomidorki i kabanosy. Mieszamy. Podajemy z pumperniklem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować