Warzywne placuszki z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy,dokładnie osuszamy i obieramy.Marchewki,cukinie i ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach,następnie ziemniaki i cukinię odciskamy z nadmiaru wody.Cebulę,czosnek,koperek i pietruszkę drobno siekamy.Do przygotowanych warzyw wbijamy jajka,dodajemy mąkę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.
2.Ser biały mieszamy ze śmietaną,solimy do smaku.
3.Na patelni rozgrzewamy olej,następnie smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony.
4.Usmażone placuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
5.Na talerze nakładamy placuszki,porcje twarożku,twarożek oprószamy kolorowym pieprzem i podajemy.
Komentarze