tuńczyk w papryce i pomidorach

4.5 (145 ocen)

  • 20 min

Jedzonko jest wyśmienite i lekkie, dodam jeszcze, że powstaje błyskawicznie :)Najlepsze na 2, 3 dzień kiedy smaki się "przegryzą".

  • 20 min

Składniki:

  • 3 strąki czerwonej papryki
    1 puszka pomidorów w zalewie
    2 średnie cebule
    1 kopiasta łyżeczka koncentratu pomidorowego
    2 puszki tuńczyka w kawałkach (sprawdzi się taki w sosie własnym jak i w oleju)
    sól, czarny pieprz
    słodka mielona papryka
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Tuńczyk w papryce i pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • xxx 1. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paseczki, wrzucamy razem z pokrojoną w piórka cebulą na olej, smażymy do zeszklenia tej ostatniej.
    Potem wlewamy pomidory w zalewie i dodajemy koncentrat, mieszamy, dusimy na niewielkim ogniu do zagęszczenia sosu (około 8 - 10 minut), następnie przyprawiamy.
  • xxx 2. Rybę osączamy z zalewy, dodajemy do papryki, mieszamy delikatnie, ewentualnie doprawiamy i dodajemy cukru by zrównoważyć "kwaśność", schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidory w puszce Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować