Tulipan

4.45 (169 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wysmienity deser dla Twojej rodziny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    6 jaj
    2 szkl.mąki
    1 margaryna
    6 łyżek oleju
    1 1/2 szkl. cukru
    2 łyżeczki oleju
    2 łyzki kakao
    1 kisiel czerwony
    4 łyzki wiórek kokosowych
    1 szkl. maku
    Masa serowa:
    70 dag sera
    4 jaja
    3/4 szkl. cukru
    20 dag margaryny
    2 budynie śmietankowe
Wystaw ocenę:

4.45 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tulipan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margaryne utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodawać po 1 zółtku. do dobrze utartej masy dodać olej i mąke z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodac ubitą pianę. Wszystko dokladnie wymieszac. Ciasto podzielic na 4 częśći. Do jednej częsci dodac 2 łyżki kakao, do drugiej 1 ksiel czerwony, do trzeciej 4 łyżki wiórek kokosowych, do czwartej szkl. maku. Tak przygotowane ciasto kładziemy pasami do natłuszczonej średniej formy. Piczemy 45 min. Po upieczeniu przekroić wzdłuż i odwrócić. W czasie pieczenia ciasta nalezy przygotować masę zerowowa. Ser utrzeć z mararyną i jajami. Zagotować na małym ogniu a na koniec wlać rozpuszczony budyń w małej ilości wody i (dodać 2 łyżki mąki ziemiaczanej w razie konieczności) zalać ciągła masa. Wierz można udekorowąc wedle updobań, np wiórkami kokosowymi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować