1.Margaryne utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodawać po 1 zółtku. do dobrze utartej masy dodać olej i mąke z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodac ubitą pianę. Wszystko dokladnie wymieszac. Ciasto podzielic na 4 częśći. Do jednej częsci dodac 2 łyżki kakao, do drugiej 1 ksiel czerwony, do trzeciej 4 łyżki wiórek kokosowych, do czwartej szkl. maku. Tak przygotowane ciasto kładziemy pasami do natłuszczonej średniej formy. Piczemy 45 min. Po upieczeniu przekroić wzdłuż i odwrócić. W czasie pieczenia ciasta nalezy przygotować masę zerowowa. Ser utrzeć z mararyną i jajami. Zagotować na małym ogniu a na koniec wlać rozpuszczony budyń w małej ilości wody i (dodać 2 łyżki mąki ziemiaczanej w razie konieczności) zalać ciągła masa. Wierz można udekorowąc wedle updobań, np wiórkami kokosowymi
Komentarze