Tosty z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tosty stały się już u nas taką tradycją weekendowego śniadania. Tym razem wersja z pieczarkami i serem. Kolejne pyszne i proste jedzonko. U mnie dużo, bo 12 tostów, potrzebujesz mniej, zrób z mniejszej ilości składników :-)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 24 kromki chleba tostowego lub innego z foremki
    500 g pieczarek
    1 cebula
    150 g tartego żółtego sera
    trochę masła
    sól i pieprz do smaku
    odrobina oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tosty

Tosty z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tosty z pieczarkami 1. Pieczarki pokroić na cienkie plasterki, a cebulę drobno.

    Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebulę. Chwilę smażyć i dodać pieczarki. Całość smażyć do odparowania wody, na koniec doprawić solą i pieprzem.

    12 kromek ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypać niewielką ilością tartego sera. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni z funkcją grilla na max 5 minut do lekkiego zrumienienia.
  • Tosty z pieczarkami 2. Blachę wyjąć z piekarnika. Na każdą kromkę ułożyć po 1-2 łyżki pieczarek.
  • Tosty z pieczarkami 3. Pozostałe kromki poukładać na pieczarki, docisnąć i posmarować odrobiną masła. Następnie posypać niewielką ilością sera i włożyć z powrotem do piekarnika na ok. 7-10 minut do zrumienienia.

    Śniadanko gotowe :-)

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Kromka chleba Pieczarki Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować