Tost z mielonym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Urozmaicony tost z urozmaiconym mielonym. Dobra przekąska jak i danie główne – smaczne na ciepło i na zimno. Urozmaicenie pikniku rodzinnego.

  • 25 min

Składniki:

  • Kromki weka
    300g mięsa mielonego
    Przyprawy sól/pieprz/ przyprawa gyros
    2 jajka
    tłuszcz ( polecam olej kokosowy)
    ser żółty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tost z mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tost z mielonym 1. mięso mielone dajemy do półmiska wbijamy jedno jajko i doprawiamy przyprawami wraz z przyprawą gyros.
    Kromki weka obtaczamy roztrzepanym jajku i przyprawionym solą i pieprzem na górę dajemy mięso mielone. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz zapiekamy pierwsze od strony mięsa mielonego, zapieczona jedną stronę odwracamy i na zapieczonym mięsie układamy plasterki sera żółtego delikatnie ser poprószyć przyprawą gyros. Gotowe tosty z mielonym można podawać i na ciepło i na zimno z ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować