Tęczowiec

4.5 (148 ocen)

Tani,prosty i smaczny.

Składniki:

  • 1 duże op.biszkoptów okrągłych
    1 kartonik mleka skondensowanego
    3 różne galaretki według swojego upodobania
    owoce
    2 galaretki na wierzch
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wykładamy biszkoptami.3 galaretki rozpuszczamy,każdą osobno w 1 szklance wrzącej wody.Ostudzić.
  • image-204vsfm 2. Ubić mleko.Mleko ubijamy tak długo,aż dwukrotnie zwiększy swoją objętość.
    Po 1/3 masy dodajemy do każdej z galaretek.Dokładnie wymieszać każdą galaretkę z ubitą masą.
  • image-1v5adv5 3. Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian każdą masę.Masa sama się rozpłynie na boki,tworząc kolorowe fale.Wstawić do lodówki na kilka minut. Udekorować owocami.
  • image-0ff75eh 4. 2 galaretki na wierzch rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody.Studzimy.Zimną galaretkę wylewamy na wierzch placka.Ponownie wstawiamy do lodówki na czas całkowitego zastygnięcia.Smacznego!

Porady

Robiłam go już wiele razy.Zamiast biszkoptów polecam upiec normalny biszkopt.Kolory i smaki galaretek zależą od upodobania i od owoców jakie mamy.Na zdjęciach są truskawki i banany,a ostatnio dawałam jeżyny,maliny i borówki.Pychotka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować