SZYBKI RABARBAROWIEC

4.97 (197 ocen)

  • 60 min

Szybki i prosty rabarbarowiec. Puszysty i kwaskowy.

  • 60 min

Składniki:

  • - 6 jaj
    - 1,5 szklanki cukru+3 łyżki
    - 1 cukier waniliowy
    - 2 łyżki wody
    - 8 łyżek oliwy
    - 2 szklanki maki pszennej
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 0,5kg rabarbaru(najlepiej malinowego)
    - cukier puder.
Wystaw ocenę:

4.97 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z rabarbarem Desery

Szybki rabarbarowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy 1,5 szklanki cukru, cukier waniliowy, żółtka, wlewamy wodę i olej. Przez chwilę miksujemy, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy.
  • 2. Wykładamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wym. 25x36cm, podpiekamy 5 minut w temp. 180°C, następnie wykładamy na ciasto rabarbar umyty, pokrojony w kostkę i wymieszany z 3 łyżkami cukru. Pieczemy jeszcze 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować