Sos do hamburgerów II ( lekko ostry)

4.5 (158 ocen)

  • 10 min

Szybki i efektowny sos do domowych hamburgerów, raz od czasu warto poszaleć i poeksperymentować w kuchennym zaciszu…

  • 10 min

Składniki:

  • 4 łyżki majonezu ( kielecki)
    1 ogórek kiszony ( pokrojony w drobniutka kostkę – odsączyć wodę)
    1 mała cebula ( bardzo drobniutko posiekana)
    1 łyżka musztardy sarepska
    1 łyżka ketchupu (pikantny)
    3 ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę lub bardzo drobno posiekane)
    ½ łyżeczki papryki słodkiej
    ½ łyżeczki octu winnego
    ½ łyżeczki cukru
    Szczypta przyprawy curry ( ale bardzo ostrożnie żeby nie przesadzić)
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos do hamburgerów ii ( lekko ostry) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos do hamburgerów II ( lekko ostry) 1. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Chwilkę odczekać niech sos się „przegryzie”.

Porady

Ostatnio wykorzystuje ten sos także do tortellini..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować