Śląski hot dog

5 (1 ocen)

  • 20 min

Dlaczego śląski? Bo zamiast zwykłej parówki użyliśmy kiełbasy śląskiej. Wspaniale komponuje się z ketchupem wymieszanym z kapustą kiszoną.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 kiełbasy śląskie
    4 krótkie bagietki
    100 g kapusty kiszonej
    100 k ketchupu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śląski hot dog - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę nacinamy na krzyż i grillujemy z dwóch stron.
    Kapustę siekamy, odciskamy z nadmiaru soku i mieszamy z ketchupem.
    Bagietki wydrążamy, wlewamy sos, wkładamy usmażone kiełbasy.
    Całość przekładamy na grilla, by podpiec pieczywo na chrupko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować