Sernik śliwkowy "odwrócony"

4.5 (4 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny, aromatyczny, zwarty sernik pieczony na śliwkach, po odwróceniu śliwki są na górze, taki sernik doskonale smakuje..........SMACZNEGO!!!

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 4 sztuki "L", cukier 1 szklanka, twaróg sernikowy 1 kg wiaderko, aromat arakowy 4 krople, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, śliwki 1 kg, mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik śliwkowy "odwrócony" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik śliwkowy "odwrócony" 1. Śliwki umyć, przekroić na połowę i usuną pestki, wsypać do miski i wymieszać je z mąką ziemniaczaną, wsypać na dno tortownicy silikonowej 26 cm.
  • Sernik śliwkowy "odwrócony" 2. Jajka utrzeć z cukrem do białości, dodać aromat arakowy, ser z wiaderka, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.

    Na śliwki wylać masę serową, wygładzić wierzch.
  • Sernik śliwkowy "odwrócony" 3. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik dobrze wystudzić w formie.

    Formę nakryć talerzem, odwrócić i zdjąć formę z sernika, sernik kroić na porcje
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować