Sernik na zimno z truskawkową galaretką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik na zimno z truskawkową galaretką idealny do herbatki. Polecam ;)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g biszkoptów okrągłych,
    1 szklanka naparu z herbaty,
    500 g twarogu,
    250 g serka mascarpone,
    2 serki waniliowe ( po150g),
    2-3 łyżki cukru pudru,
    500 ml śmietany 30%,
    4 galaretki truskawkowe.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Galaretki

Sernik na zimno z truskawkową galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatę zaparzamy i studzimy.

    Biszkopty nasączamy w herbacie i wykładamy na formę (25x25).

    2 galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia.
    Do twarogu dodajemy serek mascarpone i serki waniliowe, miksujemy.
    Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i delikatnie łączymy z twarogiem.
    Dodajemy tężejącą galaretkę.
    Mieszamy i wlewamy do formy.
    Wstawiamy do lodówki.
    2 galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
    Tężejącą wlewamy delikatnie na wierzch ciasta.
    Schładzamy w lodówce aż galaretka stężeje całkowicie.
    Przechowujemy lodówce.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy użyć galaretki o dowolnym smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować